Werkwijze


⌜ werkwijze

Stichting Muziektalent in Beeld wil op een laagdrempelige manier helpen bij het maken van videoregistraties.

Klassiek, jazz, pop, we vinden alles leuk. Graag ondersteunen we beginnende professionele musici met gedrevenheid, passie en talent die echt verder willen komen met hun muziek. Zie jij het nut in van een mooie, professionele videoregistratie, laat het dan weten!

Hieronder in het kort de vier fasen in het proces:


1. Voorbereiding

Vertel iets over je project. Wat wil je bereiken met een registratie, hoe zou je zelf in beeld willen komen? Staat er al een uitvoering gepland die we live in beeld kunnen brengen, of denk je meer aan een speciale opnamesessie in een mooie setting? Heb je voorbeelden van wat je eerder hebt gedaan? Ken je mensen die je erbij wilt betrekken? Kun en wil je zelf ook kosten bijdragen?
Alles begint met een goede afstemming van verwachtingen!

3. Montage

De verschillende camerastandpunten worden in een professioneel editingprogramma samengevoegd tot een meercameramontage.
Het geluid wordt separaat gemixt en onder het beeld gezet.
Meestal proberen we ons te focussen op 1 of 2 nummers uit het optreden en die te monteren tot losse video's die het meest representatief zijn voor je optreden en jouw specifieke kwaliteiten.


ik ben artiest


De beginnend professioneel musicus met gedrevenheid, passie en talent uit het stukje hierboven, ben jij dat? En lijkt je dat ook wel wat, hulp bij het maken van een mooie video?
Stuur dan snel een mailtje met je gegevens en een duidelijke motivatie waarom we juist jouw project zouden moeten steunen.


email info@muziektalentinbeeld.nl

telefoon 06 - 19427142

2. Opname

Afhankelijk van allerlei overwegingen vinden de opnames plaats met of zonder publiek. In het geval van een live-optreden meestal met meerdere camera's, zo'n 3 tot 6. We kiezen standaard voor opnemen in 4k zodat we zeker weten dat het beeld scherp is en nog lange tijd bruikbaar. Om de kosten van cameramensen beperkt te houden, zijn enkele camera's onbediend. Geluid wordt separaat op meersporen opgenomen.

4. Publicatie

Veel artiesten hebben zelf al hun eigen sociale-mediakanalen waar we de video's geschikt voor kunnen maken. Maar we kunnen ze ook via andere wegen onder de aandacht proberen te brengen. Altijd in overleg.
Belangrijk om te weten: Stichting Muziektalent in Beeld heeft geen ander doel dan het ondersteunen van de artiest. Je blijft eigenaar van het materiaal, krijgt ook alle originele files en bepaalt zelf wat er mee gebeurt.

⌜ netwerk van makers

De Stichting is zelf geen productiebureau met eigen cameramensen en technici. Wat wij doen is faciliteren en sponsoren. Voor de uitvoering van de projecten steunen we dus op een netwerk van makers die we per project bijeen brengen. Vaak zijn dat zelf ook jonge, beginnende professionals die als zzp-er de kost proberen te verdienen met dit soort klussen. Ook die helpen we graag door ze een fatsoenlijke vergoeding te bieden voor hun werkzaamheden.


ik ben maker


Ben je videofilmer, editor, geluids- of lichttechnicus en wil je graag meewerken aan onze projecten? Laat dan snel van je horen dan kunnen we je opnemen in ons bestand.


email info@muziektalentinbeeld.nl

telefoon 06 - 19427142